Exhibitions

Zaanse Glorie
7 t/m 30 oktober 2022: Zaans talent in de spotlights
In samenwerking met Fluxus, PLAY room en Café Mama organiseert Stichting White Cube “Zaanse Glorie”. Het doel is om het Zaanse publiek bewust te maken van het hoogwaardige talent in de Zaanstreek.

 Jeroen van Paassen, voorzitter van Stichting White Cube en eigenaar PLAY room, legt uit: ‘Wat ons opvalt is dat de gemiddelde Zaankanter weinig weet heeft van het aanwezige talent in de Zaanstreek. In 2012 zijn wij met Stichting White Cube vanuit Alkmaar neergestreken in Zaandam en zijn telkens weer verrast door het hoogwaardige lokale talent.’ Dit bleken verschillende lokale organisaties te onderstrepen en zo is het initiatief voor het kunstproject Zaanse Glorie ontstaan.

 Zeventien kunstenaars, allen werkzaam in of in sterke verbinding met de Zaanstreek, doen mee met het project. De kunstenaars zijn geselecteerd op basis van de professionele kwaliteit van hun werk én dat zij het unieke industriële karakter van de Zaanstreek tot uiting brengen in hun werk. De kunstwerken zijn te zien op 2 locaties, namelijk op de begane grond van Fluxus en in galerie PLAY room.

 Bezoek
Kom lokaal talent ontdekken en bezoek ‘Zaanse Glorie’. De expositie is gratis toegankelijk van 7 t/m 30 oktober 2022:

  • Vrij. 7 oktober opening (Fluxus en PLAY room) van 18 tot 21u: Officiële opening in Fluxus met muziek en poëzie van Micha Sprenger en Jakob Passander en de afsluiting is in PLAY room met DJ Dion AKA LoveDrWong

Zat. 8 oktober (PLAY room) van 15 tot 16u.: live optreden van Finy Schreuder

Zon. 9 oktober (PLAY room) van 15 tot 16u: live optreden van Ton Faber

Do. 13 oktober (Fluxus) van 19.30 tot 21u.: Inspiratielezing; drie deelnemende kunstenaars aan “Zaanse Glorie” worden door Linda Willemszoon (kunstenaar en Fluxus official) geïnterviewd over hun werk en binding met de Zaanstreek.

Do. 27 oktober (PLAY room): livestream vanuit atelier Joost van den Toorn

Zo. 30 oktober van 14 tot 17u: (PLAY room): live performances van  Amber M.C. Schotten en het duo Hans&vanHam plus officiële afsluiting door Jan de Bruin, de cultuuraanjager in Zaanstad

Zo. 30 oktober (Café Mama) van 18 tot 19u.: live muziek uit de Zaanstreek

 

Tijdens ´Zaanse Glorie´ zijn werken te bewonderen van: Umit Catak, Laura van Dijk, Hans&vanHam, Katrine van Klaveren, Ruud de Kort, Teppo Korte, David de Lange, Willem Moeselaar, Ingrid Roos, Bert van Santen, Monika Schumächer, Jasmine de Vries, Kinga Wieczorek, Leon van Wijk, Gea van der Zaag en Marion van der Zwan.

Eerdere exposities:

Instagram
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien