About

Initiatiefnemer van PLAY room is Jeroen van Paassen (1972). Meer dan 20 jaar ervaring in de kunst- en cultuur sector brengt hij samen in PLAY room. Van het ontwikkelen van nieuwe concepten en het samenstellen van tentoonstellingen tot en met collectie-analyse en -beheer.

Over Jeroen van Paassen, initiatiefnemer en eigenaar PLAY room
In 2009 richtte Jeroen zijn eigen stichting op, stichting White Cube. Vanuit White Cube is het Global Village Artists Network is ontstaan. Via deze stichting organiseerde hij meer dan 10 jaar grootschalige kunsttentoonstellingen in o.a. Frankrijk, Duitsland, Denemarken tot zelfs in Azerbeidzjan. Na een nomadenbestaan van 10 jaar, werd het tijd voor een eigen plek. Zo werd op 4 januari 2019 PLAY room in Zaandam geopend.

Van 1998 tot en met 2019 was Jeroen lid van de Kunstcommissie van de Sociale Verzekeringsbank. Hij was verantwoordelijk voor de aankoop en beheer van de kunstcollectie van de vestiging in Zaanstad.

PLAY room is dè kunst hotspot in het centrum van Zaandam. Een combinatie van kunstgalerie en project-space. PLAY room enthousiasmeert; laagdrempelig met gevoel voor humor, altijd verrassend en soms confronterend. Met maandelijks wisselende tentoonstellingen van post pop-art tot street-art mag je PLAY room niet missen.

Elke 2 dagen publiceert Jeroen van Paassen een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal waarin hij elke keer een kunstenaar of een kunstwerk uitlicht. Je kan je abonneren op zijn kanaal, zodat je geen video mist: https://www.youtube.com/channel/UCoaeUoNQmO-jSEg_Ti-NoHw

Foto: Grietje Bouman